Palatul Culturii Iasi: Branding de muzeu creat de Bloom Communication

2 years ago Image

Bloom Communication se mandreste ca a daruit Complexului National Muzeal „Moldova” Iasi, cu sediul in Palatul Culturii Iasi, identitatea de brand si sistemul de comunicare interna si externa, participand la relansarea unuia dintre cele mai spectaculoase edificii culturale ale Romaniei.

Palatul din centrul Iasului, conceput in spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este cea mai spectaculoasa realizare a stilului neogotic din Romania. Marcand remarcabil arhitectura vechii capitale a Moldovei, Palatul s-a impus ca o adevarata efigie inca de la aparitia ei in peisajul urbei, pe locul vechiului Palat Domnesc.

In acest moment, Palatul Culturii gazduieste patru mari muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, precum si Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural Iasi.

Proiectul a durat cc 4 luni, incluzand in procesul de implementare audit si directii strategice de comunicare. Acestea au definit directiile creative si simbolistica ce au stat la baza construirii identitatii de brand si a stilului vizual de comunicare.

In constructia identitatii au fost incluse o serie de simboluri puternice care definesc ansamblul arhitectural Palatul Culturii Iasi si istoria acestuia: Acvila romana, Turnul cu ceas si Arcadele gotice.

Printre variantele propuse in procesul definirii identitatii de brand au mai fost folosite cheile - ca simbol al utilizarii palatului ca si cladire administrativa si frunzele de stejar - element decorativ folosit intr-un mod accentuat de arhitectul I.D.Berindei.

Prezenta acvilei aminteste de traditia fondarii orasului Iasi de catre legiunea romana Legio Iassiensis, al carei castru, potrivit cunostintelor istorice din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, s-ar fi aflat chiar pe locul actualului Palat, pe temeliile sale zidindu-se, la inceputul veacului al XV-lea, Curtea Domneasca.

Noua interfata de brand a Complexului National Muzeal „Moldova” Iasi si stilul vizual sunt fundamentate pe o directie de design minimalist ce avantajeaza comunicarea informatiei vizuale si tehnice catre publicurile sale interne si externe.

Platforma web construita dedicat pentru Complexul National Muzeal „Moldova” Iasi cuprinde informatii complexe si fotografii despre Palatul Culturii, cele 11 muzee, Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural si evenimentele care se desfasoara in cadrul Palatului Culturii.

 

Platforma permite upgradarea in timp util a informatiilor si fotografiilor, facandu-le accesibile atat pe desktop, cat si pe telefoane mobile si tablete, intr-un mod personalizat.